Ƨωɛɛт Ƨσʋя

posted on Friday, December 27, 2013 | 1 comments


Fall in love with her, Nala_cat :)

Assalamualaikum.

First of all, aku nak mintak maaf sangat-sangat disebabkan aku lupa nak post tutorial nie. Seriusly, tutorial nie aku dah buat lama tapi tak habis type lagi. Mungkin masa tu aku ada masalah kot. Hee, so aku straight to the title oke :)

1. Korang pergi sini : http://www.themebeta.com/
2. Klik Theme Creator atau ke link : http://www.themebeta.com/chrome-theme-creator-online.html
3. Nampak Basic, Images, Colour, Pack. Di Basic, korang nama untuk theme Chrome.
4. Pergi ke Images pula, korang edit je kat situ. Senang kan?
5. Pergi pula ke Colour untuk tukar font colour. Pepandai la pilih ea :)
6. Pergi ke Pack, klik Pack and Download Theme. If korang nak terus guna, klik Pack and Install Theme.

So that is the way. Senang kan? Kalau nak tengok Chrome Theme aku, klik sini. Any questions comment je oke? Good luck guys :)


Written by Erin Kahar at 4:48 PM
Blogger Sabrina SA said...

Nice sharing :)

Boleh tak nak request, mcm mana nak lajukan internet google chrome ?

 

Post a Comment








Introduce
short profile

Dashboard / +Follow

Hye. I'm Erin, owner for this blog. 19. To me, strength is nothing more than how well we hide the pain. So, if it's bad, it's an experience. Ask me.

Tagboard
talk to me



RULES

Harsh word not allowed!
Kick out devil anon.
No Advertisement .

Social
do follow me

Follow @erinkahar

Berita Harian
januari 2015




Sponsors
major sponsors