Ƨωɛɛт Ƨσʋя

posted on Thursday, April 5, 2012 | 0 comments




Assalamualaikum..

Today Erin nak share sikit macam mana nak buad tiramisu cake with my own style...cara nie kite boleh jimat la..and kepada sesiapa yang tak reti buad cake, Erin boleh ajar..tak payah nak guna oven/microwave nak naikkan tepung cake...tapi nie cara budak-budak macam Erin la kan...so nak taw cara nie scroll ke bawah.. :)

Korang mesti ada barang nie..
  • Biskut marie..kalau Oreo lagi sedap..
  • Milo atau biskut Oreo yang telah dihancurkan..
  • Air milo atau chocolate \ikut citarasa/
  • Cheese
  • Mangkuk -..-
 
 


Next..kita mulakan dengan Bismillah..haha..first ambil biskut Marie dan celupkan ke dalam air milo secara laju macam pos laju tu...pastikan biskut yang dicelup tu tidak lembik..kalau lembik sikit pon tak boleh sebab nanti menyusahkan kita untuk menyapu cheese..susun mampat2 ke dalam mangkuk anda tadi...macam gambar dekat bawah nie..


Dah siap susun? okay ambil cheese tadi dan sapukan di atas biskut ini secara perlahan-lahan dan lemah lembut..Oh! This is important..kepada sesiapa yang tidak menggemarkan cheese..jangan sapu cheese tu terlalu tebal..agak-agak 1 inci dah la kan...lepas siap sapu, untuk lagi sedap taburkan serbuk milo atau serbuk Oreo ke atas cheese tersebut..lagi banyak lagi sedap...dan akan jadi macam nie..


Satu lapis tak cukup taw..so korang perlu ulang balik daripada yang mula..seperti susun biskut, sapu cheese dan taburkan serbuk Oreo..

Selesai cara pembikinan Tiramisu cake...haha..tadi baru je bawak gi sekolah..habis licin Tiramisu Erin...Yelah, tadi kita orang balik lambat..maklumlah, harini banyak makanan yang kita orang bawak such as CupCake by Najun..Tiramisu from me...haha...gila full perut tadi sampai cikgu membebel kat depan nak terlelap je mata nie :) btw gool luck!







Labels: ,

Written by Erin Kahar at 8:46 PM







Introduce
short profile

Dashboard / +Follow

Hye. I'm Erin, owner for this blog. 19. To me, strength is nothing more than how well we hide the pain. So, if it's bad, it's an experience. Ask me.

Tagboard
talk to me



RULES

Harsh word not allowed!
Kick out devil anon.
No Advertisement .

Social
do follow me

Follow @erinkahar

Berita Harian
januari 2015




Sponsors
major sponsors