Ƨωɛɛт Ƨσʋя

posted on Saturday, November 10, 2012 | 0 comments



Assalamualaikum...

Okay.. hari nie Erin nak ajar korang tentang Photoshop nie.. act memang dah ramai yang lagi power pasal Photoshop nie macam Apit dan Wan Hazel.. tapi Erin saja nak share sikit and tak ada 'mengopy' mana-mana entry orang pun.. nie cara Erin sendiri kay.. so dont judge me.. lets start now..

1. Buka Adobe Photoshop.
2. Buat macam biasa.  File > New > Adjust mana yang patut
3. Contoh Erin tulis Pattern Overlay dekat atas tu. Tulis ayat korang dulu.
4. Dah? Double click dekat layer yang korang tulis tu and akan keluar Blending Options.
5. Okay. Ada nampak tak Pattern Overlay dekat bawah tu? haa~ tick sikit.
6. Click dekat Pattern Overlay tu. Kat situ sebelah Pattern tu ada gambar kan? Pilih gambar yang korang nak.
7. Adjust mana yang patut. Siap :')

Bonus : How to apply new Pattern

1. Korang buka background yang nak dijadikan pattern.
2. Click Edit > Define Pattern > Okay
3. Check Pattern korang sama macam step 6. Ada kan?

Siap! Senang je kalau korang paham bebetul.. so ada yang tak paham just tanya je kay.. maaf tak ada gambar.. bye :')

Labels: ,

Written by Erin Kahar at 7:29 PM







Introduce
short profile

Dashboard / +Follow

Hye. I'm Erin, owner for this blog. 19. To me, strength is nothing more than how well we hide the pain. So, if it's bad, it's an experience. Ask me.

Tagboard
talk to me



RULES

Harsh word not allowed!
Kick out devil anon.
No Advertisement .

Social
do follow me

Follow @erinkahar

Berita Harian
januari 2015




Sponsors
major sponsors