Ƨωɛɛт Ƨσʋя

posted on Thursday, December 19, 2013 | 1 comments


Assalamualaikum 

Im back! Waa hari nie memang tarikh keramat bagi calon PMR 2013. Dan apa yang budak lain rasa, aku rasa jugak. Cuak, seram tu memang ada. Rasa takut memang tak boleh nak describe lagi. Padahal cuma PMR je, bukannya SPM :3 Oke. First of all, jangan tanya result aku berapa. Kang ade kena histeria kat sini. Yang penting result aku Alhamdulillah semua lulus. 

Aku cuma geram sikit sebab aku kalah dengan akak aku. Dan aku kalah dengan kesayangan aku sendiri. Katanya dia dulu lebih satu A daripada aku. Oke takpa, SPM aku nak buat betul2. Haha. Saingan dalam family aku memang ramai. Sepupu yang sebaya aku je dah lebih dari enam orang. Dan Alhamdulillah aku ranking kedua dengan sepupu2 aku. Well aku sekolah harian biasa dan result pun biasa je. Haha

So kalau nak cerita pasal pengalaman tu, yang macam aku cakap. Seram sejuk, cuak, memang korang xkan duduk diam. Rilex, aku bukan nak takutkan korang. Lagipun kitorang nie last candidates untuk PMR kan. Tak tau la PBSMR nanti macam mana. Bayangkan aku hantar sms dari pukul 10 sampai la aku dapat slip keputusan kat tangan, tak da pun satu sms yang aku dapat. Padahal aku dah hantar lima text. RM1 topup aku habis haritu jugak. Last2 dapat sms result tu dalam pukul 4. Haha poyo! Sia-sia aku hantar. Dan pagi tu jugak aku sarapan Maggie, takut punya pasal sampai Maggie aku kembang. Last2 aku bagi je kat kakak aku. 

Aku cuma bersyukur sebab kawan-kawan aku semua lulus. Nie baru sekejap makcik aku telefon, tanya result. So lepas nie kalau ada yang telefon, aku je lah yang angkat. Bosan weh bosan. Yang penting aku nak stay sekolah kesayangan aku tu. Even peraturan yang teramat ketat sampai aku nie pun selalu langgar peraturan sekolah tu, aku tetap sayang cikgu-cikgu aku yang sproting. So kalau ada rezeki dapat sekolah lain tu xtau la macam mana nanti. Haha. Teknik oke ke? Takut nak pindah sekolah. Bukan apa, leceh kot. 

Eh entry aku panjang sangat nie. Aku stop sini je la. Haha pape goodluck untuk adik-adik yang ambil PBSMR nanti. Macam best je, macam susah je. :3 Nak gamba setepek aku. Fyi, aku yang kat bawah tu, bukan pendek oke. Haha k bye.




Written by Erin Kahar at 8:54 PM
Blogger Teena Tna said...

Spm nanti buat betul2 ye...
All the best!

 

Post a Comment








Introduce
short profile

Dashboard / +Follow

Hye. I'm Erin, owner for this blog. 19. To me, strength is nothing more than how well we hide the pain. So, if it's bad, it's an experience. Ask me.

Tagboard
talk to me



RULES

Harsh word not allowed!
Kick out devil anon.
No Advertisement .

Social
do follow me

Follow @erinkahar

Berita Harian
januari 2015




Sponsors
major sponsors