Ƨωɛɛт Ƨσʋя

posted on Saturday, April 20, 2013 | 0 comments


Assalamualaikum 

Bila sentuh tajuk tentang sponsor, mesti berkait dengan Giveaway, Contest, Segmen etc. Sebenarnya setiap peserta yang menyertai setiap Giveaway etc yang dianjurkan tu, mesti berharap akan menang kan. Tak kisah la pihak sponsor tu nak sponsor apa, sebab sponsor ada hak nak bagi apa. Asalkan sponsor chapati tepati janji.

Sesetengah blogger akan ucap tahniah bila kita menang. Ada tapinya. Bukan setiap pemenang akan dapat hadiah yang kita menang. Dah berbulan-bulan cuba contact sponsor, tapi sponsor tak bagi sedikit respond pon. Hasilnya, hadiah yang kita menang tak akan sampai rumah la jawabnya. Kecewa lah kan. Penat-penat mencuba nasib, follow sana sini. Dah menang, hadiah tak sampai pulak. So, nak sponsor biar ikhlas dari hati. Jangan semata-mata nak mengejar likers/follower yang banyak. 

Jangan nak cakap pasal orang lain, Erin sendiri pun tengah kena. Okay, dah berbulan tunggu respond, satu pun tak ada. Erin ada menang shawl and topup dari berasingan sponsor dan giveaway. Topup tu, sponsor kata nak bagi dalam masa seminggu, katanya nak saing dengan pemenang yang lain. Bila dah 3 minggu tunggu, masih tak dapat lagi. Cuba tanya lagi sponsor and sampai sekarang tak ada respond. Shawl pulak memang sampai sekarang lah tak respond. Ada mengadu dekat tuan badan yang menganjurkan giveaway tu. Okay, dia cuba tanya and sama jugak tak ada respond. Okay tak apa. 

Kepada sponsor, sekurang-kurangnya respond kepada pemenang. Jangan biarkan pemenang tu tunggu lama respond. Kesian. Tak pasal-pasal ada yang unlike atau unfollow sponsor. Padanlah muka kan. So, kalau nak sponsor tu biar serious and ikhlas nak sponsor. Kalau setakat nak kejar likers/follower, lebih baik buat cara lain selain sponsor. 

Nota : Entry ini tiada niat sama sekali untuk mengaibkan orang lain. Harap maklum.



Written by Erin Kahar at 2:28 PM







Introduce
short profile

Dashboard / +Follow

Hye. I'm Erin, owner for this blog. 19. To me, strength is nothing more than how well we hide the pain. So, if it's bad, it's an experience. Ask me.

Tagboard
talk to me



RULES

Harsh word not allowed!
Kick out devil anon.
No Advertisement .

Social
do follow me

Follow @erinkahar

Berita Harian
januari 2015




Sponsors
major sponsors