Ƨωɛɛт Ƨσʋя

posted on Saturday, February 2, 2013 | 0 comments



Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..

Sekian lama tak updated blog yang hampir kehilangan pengunjung.. bukan sebab blog Erin kena hentam, tapi sebab lama tak kasi entry baru.. bila blog tidak diupdated, seakan-akan pelawat blog nie hampir pupus.. oh! Erin tak nak.. so Erin nak share sikit, rasanya entry khas untuk blogger yang baru kot.. tralala~ jangan Erin taip seorang dengan bersemangat nih, korang malas nak baca eh :)

Jadi tujuan buat entry kali nie nak share sikit mengenai blogger nie.. maklumlah, nak ajar korang buat blog a.k.a tutorials, memang tak pandai.. sebabnya Erin tak pandai nak ajar orang, that why Erin tak nak jadi cikgu.. haha.. merepek! Jum start kalau nak ilmu :)

Kawan Baru :
First, bila korang dah buat blog, secara automatiknya korang dapat tambah kawan.. tak kisahlah walaupun hanya melalui internet.. sekurang-kurangnya, kita tak rasa sunyi.. kan bosan bila tak ada kawan.. banyak account yang korang boleh buat untuk tambah kenalan.. salah satunya ber-blog.. blogger yang lain akan melawat blog korang and then tegur dekat cbox atau shoutbox korang.. kan? Tu kiranya member korang dah bertambah la.. jangan risau, account yang korang buat tu tak akan di-hack orang lain kalau pandai nak sign out lepas guna (menganjing).. haha

Isu semasa :
Okay, yang nie semua orang akan tahu.. caranya, korang follow blog yang sentiasa share isu semasa.. macam Erin, Erin follow http://www.the-faceblog.com/ .. so secara directnya korang akan tahu info terkini.. tak ada lah macam 'katak bawah tempurung'..

Buat duit :
Rasanya nie yang paling popular.. kebiasaannya blogger yang memang dah lama/otai, mereka akan buat duit sendiri dengan menggunakan Churp-churp, Heartbeat, Says dll.. lagi-lagi kalau blog yang rajin buat tuto, merekan akan sentiasa dapat income lebih.. sebab pengunjung blog datang untuk belajar mengenai blog dan sebagai tanda penghargaan atau ucapan terima kasih, pengunjung tersebut akan click iklan korang.. and tadaa~ duit masuk macam tu je.. duduk depan lappy goyang kaki sambil makan coklat, dapat jugak tu duit..

Kreatif :
Yang nie Erin suka.. senang korang tengok blog-blog yang comel, design dia kemas, colour blognya soft and yang penting tak banyak widget.. lagi satu kalau korang pandai ber-doodle, korang boleh ber-art-trade dengan blogger yang lain.. senang cerita art-trade nie bertukar-tukar doodle.. contoh, blogger A bagi doodle dekat blogger B, and then blogger B bagi doodle dekat blogger A balik.. seronok tau bertukar-tukar doodle nie, sebab kita boleh tahu ke-kreatifan seseorang :)

Okay, Erin hand off sampai sini je.. lain klai Erin share lagi okay? lalala :) Do comment and follow.

Written by Erin Kahar at 3:45 PM







Introduce
short profile

Dashboard / +Follow

Hye. I'm Erin, owner for this blog. 19. To me, strength is nothing more than how well we hide the pain. So, if it's bad, it's an experience. Ask me.

Tagboard
talk to me



RULES

Harsh word not allowed!
Kick out devil anon.
No Advertisement .

Social
do follow me

Follow @erinkahar

Berita Harian
januari 2015




Sponsors
major sponsors