Ƨωɛɛт Ƨσʋя

posted on Monday, September 24, 2012 | 1 comments

My bestie! One of us take this beauty pict!



Assalamualaikum...

Setelah sekian lama tak updated blog.. rasa rindu nak edited bagai.. and theme blog nie dah tukar balik.. malas nak guna yang serabut.. just guna skins Erin sendiri (yang ada di blogskins).. hanya simple dan bagi Erin simple is nice.. lagi sedap mata memandang blog yang kemas.. tak nak la letak widget bagai yang boleh memberatkan blog.. just letak yang benda yang asas dan wajib diletakkan dalam blog..

Me, Suriey, Azie and Mizan :)

Sebenarnya 22 Sept 2012, sekolah Erin ada buat lawatan ke Tanjung Piai dan Pulau Kukup,Pontian .. dan Erin memang joined lawatan tu.. just guna dua bas untuk satu lelaki dan satu perempuan sahaja.. masa perjalanan dari sekolah Erin just take dua jam.. tak jauh pun sebenarnya.. 

Happy go lucky, girl team! Search me -..-

First place, Erin pergi Taman Negara Johor di Tanjung Piai.. banyak sangat pokok bakau and Erin dah pun sampai di penghujung benua.. memang jelas Erin dekat penghujung benua selatan.. memang kat sittu dah tak nampak pulau-pulau kecil.. yang Erin tau depan mata Erin ada laut dan kata nelayan tu dekat hujung sanalah ada negara yang bernama Indonesia.. see? kecil je kan dunia nie.. 

Oh my face, look weird!

Then, kita orang naik bot pelancong untuk sampai ke Pulau Kukup.. memang nyaman udara dia sebab Pulau Kukup adalah salah satu pulau tidak berpenghuni.. so memang ada binatang seperti monyet, anjing [?] etc.. cabaran dekat sana ada dua bagi Erin.. jalan nak masuk memang la kan, just jambatan yang sempit (sorang sahaja boleh lalu).. tepi laut dah pokok bakau.. argh! Jambatan gantung buatkan jantung Erin nak melayang! memang gayat la kan.. time jalan tu tak boleh nak kata apa-apa.. straight tengok depan sambil jalan.. nasib baik ada kawan Erin yang bagi semangat.. thanks friends! Tapi dekat Menara Pemerhati memang tak sanggup nak naik.. tinggi tu satu masalah, gayat lagi satu masalah.. Erin just naik sampai tingkat tiga je.. tak silap Erin ada lima/enam tingkat.. jalan sampai 600m memang penat.. saja nak ambil angin, bayar la sewa bot nalayan.. rm3 setiap seorang melalui Sungai Ular.. sepanjang perjalanan ada pokok bakau walaupun laluannya selok-belok macam ular.. -..-

One of my bestie :) Love you

Balik beli la sikit barang buat kenangan.. eh terlupa! Erin ada jugak singgah dekat tempat perikanan di tengah-tengah laut tu.. baru Erin tahu macam mana hidup jadi nelayan.. and kat situ jugak ada ikan yang besar dibela sampai tiga tahun.. kalau buat lauk memang tak habis seorang.. balik je dalam bas memang meriah.. pakcik bas tu buka lagu jiwang, memang layan la kan.. karaoke la kami dalam bas.. haha

Friends forever after

Okay.. tangan penat menaip.. panjang sangat nie, nanti korang tak larat nak baca kan.. so stop here! Thanks for read this entry :')


Labels: , ,

Written by Erin Kahar at 2:48 PM
Blogger Anyss Kariwon said...

Rindu dengan koranglah :) Hope korang sihat jee ;-/ Jumpa dekat reunioin yee Erin :(

 

Post a Comment








Introduce
short profile

Dashboard / +Follow

Hye. I'm Erin, owner for this blog. 19. To me, strength is nothing more than how well we hide the pain. So, if it's bad, it's an experience. Ask me.

Tagboard
talk to me



RULES

Harsh word not allowed!
Kick out devil anon.
No Advertisement .

Social
do follow me

Follow @erinkahar

Berita Harian
januari 2015




Sponsors
major sponsors